Δηλώστε συμμετοχή τώρα στα Liberal Youth Seminars 2016!

Πολιτική Ηγεσία
και οι διαστάσεις του προσφυγικού

bild-2a

Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (FNF) με την υποστήριξη του ALBA, του ΙΜΕΔΑ και της Ακαδημίας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, παρουσιάζουν τον νέο κύκλο των Liberal Youth Seminars που εστιάζει στην Πολιτική Ηγεσία και στο προσφυγικό ζήτημα. Στο επίκεντρο βάζουμε τα εξής ερωτήματα:

 Τι είναι η ηγεσία;
Οι ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται;
Πώς μπορεί η ηγεσία να είναι φιλελεύθερη και συμμετοχική;
Τι είναι το προσφυγικό και πώς το αντιμετωπίζουν οι φιλελεύθερες ιδέες;

Σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων οι ανάγκες για κοινωνική δράση είναι πιο αισθητές. Η ηγεσία όμως είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και γνώσης και μπορεί μέσω της εκπαίδευσης να δώσει στα πρόσωπα τα εργαλεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Σε αυτόν τον σεμιναριακό κύκλο εξετάζουμε το φαινόμενο της ηγεσίας και αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στις πιο επίκαιρες προκλήσεις της εποχής με έμφαση στην κρίση του προσφυγικο ζητήματος, τη διαχείριση της κρίσης χρέους, την οικονομική ανάπτυξη και τα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 

bild-1Μεθοδολογία
Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και περιλαμβάνει διαλέξεις κι εργαστήρια που εξετάζουν τις φιλελεύθερες ιδέες, το προσφυγικό, καθώς επίσης τη θεωρία και την εφαρμογή της ηγεσίας σε οποιοδήποτε πεδίο της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα έρθουμε σε επαφή με τον δημόσιο λόγο, τις τεχνικές διαπραγμάτευσης, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων. Με τη βοήθεια ειδικών, θα ασχοληθούμε με τα βασικότερα ερωτήματα της εποχής και τις πολιτικές απαντήσεις που δίνει η φιλελεύθερη οπτική.

Διάρκεια προγράμματος
Ο σεμιναριακός κύκλος διαρκεί 64 ώρες και θα αναπτυχθεί σε τρεις τριήμερες συναντήσεις [4-6 Νοεμβρίου, 11-13 Νοεμβρίου και 18-20 Νοεμβρίου]. Τα μαθήματα θα γίνονται την Παρασκευή το απόγευμα (17:30-21:30) και το Σαββατοκύριακο (10:00-18:00). Γλώσσες εργασίας: ελληνικά και αγγλικά.

bild-3Στο σεμινάριο θα μιλήσουν κορυφαίοι εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί κι επρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Μαργαρίτης Σχοινάς, Chief Spokesperson of the European Commission, Αλέκος Παπαδόπουλος, πρ. Υπουργός Οικονομικών και Jelena Dubovi, Human Rights Coordinator LDP.

Τοποθεσία
Το σεμινάριο φιλοξενείται στο ALBA Graduate Business School (at the American College of Greece), Ξενίας 6, 11528, στην Πλατεία Μαβίλη. Η πρόσβαση γίνεται με το Μετρό από τον σταθμό Μέγαρο Μουσικής.

Δήλωση συμμετοχής
Το σεμινάριο είναι ιδανικό για φοιτητές κάθε κλάδου, μέλη ΜΚΟ, στελέχη φιλελεύθερων οργανισμών, νέους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες, ερευνητές και δημοσιογράφους. Μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και κάτοικοι της περιφέρειας, είναι όμως υπεύθυνοι οι ίδιοι για τις μετακινήσεις τους από και πρός τον χώρο των σεμιναρίων.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να στείλουν την αίτηση το αργότερο έως τα μεσάνυκτα της 28ης Οκτωβρίου, μέσω email στo:

athens@fnst.org. Τηλ. επικοινωνίας: 213 0 333667 (κος Γραμμένος). Η αίτηση βρίσκεται στη διεύθυνση www.fnf-europe.org/liberalyouthseminars2016.

bild-4Κόστος συμμετοχής
Το πρόγραμμα επιδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από το FNF. Το κόστος συμμετοχής είναι 50,- ευρώ (η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω τραπεζικής κατάθεσης-οι επιλεγέντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως σχετικά) και καλύπτει:

  •  Πλήρη συμμετοχή στις διαλέξεις και τα εργαστήρια του σεμιναριακού κύκλου
  • Απεριόριστη διάθεση καφέ, αναψυκτικών και σνακ σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων
  • Πλήρες γεύμα κάθε ημέρα διδασκαλίας
  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων
  • Τα συγγράματα που έχουν εκδοθεί από το FNF
  • Ελεύθερη είσοδος κατά προτεραιότητα σε όλες τις εκδηλώσεις του FNF
  • Πιστοποίηση συμμετοχής και απονομή διπλώματος (για πλήρη παρακολούθηση)

 MS_word_DOC_icon.svg Application Form