Το 2014, το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (Friedrich Naumann Foundation for Freedom, FNF), δημοσίευσε την πρώτη του έκδοση με πρωτότυπα κείμενα γραμμένα από νέους, με τίτλο «Οι έλληνες νέοι για την κρίση».
Φέτος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φιλελεύθερο Παρατηρητήριο, προσκαλεί τους νέους από 18 έως 35 ετών να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό κειμένου παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για το μέλλον της πατρίδας τους.
Η Ελλάδα, ως οργανικό κι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, διένυσε δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας. Ωστόσο, πολλά πράγματα άλλαξαν για τη χώρα όταν προέκυψε η κρίση χρέους το 2009 και σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν φαίνεται κάποια οριστική διέξοδος στον ορίζοντα. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, οι ευθύνες δεν αποδίδονται και το μέλλον των νέων βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η νέα γενιά ζητά περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική, ανοικτή διακυβέρνηση, ίσες ευκαιρίες και αποτελεσματικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης για όλους. Παράλληλα, οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα είναι ευσυνείδητα μέλη της κοινωνίας, καλά μορφωμένοι κι έχουν διεθνή συνείδηση. Η συνεισφορά τους μπορεί να είναι πολύτιμη για να αλλάξει η χώρα, αλλά η φωνή τους δεν εισακούεται .
Πώς μπορεί λοιπόν η νεολαία να συμμετάσχει πιο δυναμικά στην πολιτική διαδικασία και να βοηθήσει την Ελλάδα; Πώς φαντάζεται αυτή την αλλαγή; Τι θα κάνει για να «πάει την Ελλάδα μπροστά;»
Στείλτε μας τη δική σας άποψη σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας!

Moving Greece Forward2